Mentorok

Azt gondoljuk, hogy akkor tudsz a legjobban fejlődni, ha az oktatási anyag, és a tanulás tempója megfelel saját életvitelednek.  Ezért a Szituációs Nyelviskolában az órákat akkor tartjuk, amikor te a legfrissebb vagy, a feladatokat akkor csinálod meg, amikor a legtöbb időt tudod rászánni!

Hogyan lehetséges ez?

Magyarországon elsőként, szakképzett mentorokat, coach-okat, vagy ha úgy tetszik, életviteli tanácsadókat hívtunk segítségül!

Mihez is kellenek mentorok?
A mentor szerepe a nyelviskolában az, hogy már az első találkozáskor, egy tea mellett beszélgetve kicsit feltérképezi az életstílusodat. Mely napok, napszakok a legalkalmasabbak Neked a nyelvtanulásra?  Mennyi időt tudsz a tanulásra szánni?  Sok házi feladatot adjunk, vagy ne erőltessük?

 

Különösen a felnőtt, dolgozó hallgatóknál gyakori, hogy a munka után, lestrapáltan esnek be a tanfolyamra, mert ez tűnik a legjobb választásnak.

Ilyenkor a mentor javasolja, hogy ne az esti órákban legyenek az órái, válassza a délelőtti időpontokat. A feladatokat inkább a hétvégékre összpontosítjuk, hogy legyen elég idő a megoldásukra.

A mentor ezeken túl a tanfolyam ideje alatt többször is elbeszélget a hallgatóval, megkérdezi elégedett-e a tanfolyam minőségével, vagy a saját fejlődésével.

A mentor tehát nem tanít!

De segít a zavaró körülmények kizárásában, hogy csak a feladatra koncentrálhass!

Emellett egyfajta pártfogód is lesz, aki segít kommunikálni a tanároddal, a Te érdekeidet szem előtt tartva!

Ha szükséges, ötletekkel segít fizikailag is egészségesnek maradni, hisz tény, hogy az egészséges tanulók terhelhetőbbek és jobban is teljesítenek.

Elhiszed, hogy ez Nálad is működik?
Tegyél egy próbát!